Tervetuloa Arviointi Kehittämässä -hankkeen blogiin!

Updated: Mar 8, 2018

Kirjoittaja: Marja Tamm

Tämä sivusto on luotu arviointikulttuurin muutoksen tueksi opettajille ja opetusalan ammattilaisille sekä opettajaksi opiskeleville. Sivuston rakentaminen käynnistyi Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri -täydennyskoulutuskurssin teemojen pohjalta ja sivuston avulla pyrimme levittämään kurssilla käytyjä asioita ja ajatuksia laajemmalle joukolle.


Sivusto on täysin avoin ja tavoitteenamme on tuottaa arviointia käsittelevä blogi-, videokirjasto ja materiaali-/linkkikirjasto kehittämisen tueksi. Blogaajina ja vlogaajina toimivat kurssimme kouluttajat sekä laaja joukko eri yliopistojen ja asiantuntijatahojen henkilöitä. Blogista löydät myös kurssimateriaalia sopiviksi paloiksi pätkittyinä, linkkejä, materiaalia, lukusuosituksia ja paljon muuta arviointiin liittyvää. Materiaalejamme voi hyvin käyttää esimerkiksi lukioiden omissa koulutustilaisuuksissa ja opettajankokouksien oheismateriaalina.


Blogin tavoitteena on levittää koulutuksemme teemoja lukio-opettajia laajemman yleisön tietoon ja monet teemoistamme koskevatkin myös yläkoulujen ja alakoulujen opettajia. Toivomme, että tämä blogi herättää ajattelemaan arviointikulttuuria, oman arviointiosaamisen kehittämistä ja arvioinnin vaikutuksia opiskelijoiden aktiiviseen rooliin tavoitteiden asettamisessa ja niiden saavuttamisessa.
Lukuvuonna 2017-2018 lähikurssien rinnalla pyörii myös Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri MOOC-kurssi, jonka voi aloittaa marraskuussa 2017 (15.11.2017-9.3.2018) ja seuraavan kerran lokakuussa 2018 (1.10.2018-14.12.2018). MOOC-kurssin löydät osoitteesta mooc.helsinki.fi ja kurssille voi kuka tahansa rekisteröityä mukaan.


Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri -kurssi on käynnissä kuudella paikkakunnalla eri puolilla Suomea (Helsingissä, Itä-Suomessa, Tampereella, Oulussa, Turussa ja Rovaniemellä). Lukuvuonna 2016-2017 aikana kurssille osallistui n. 240 opettajaa eri puolilta Suomea ja 2017-2018 lukuvuonna n. 180 opettajaa.


Kurssiemme palaute tiivistyy seuraavien viestien sisällöissä:

”Kiitos monipuolisesta ja antoisasta kurssista, joka tarkasteli asioita monesta näkökulmasta tutkimustietoa ja käytänteitä yhdistellen. Oli hyvä, kun teillä ei kuitenkaan ollut mitään yhtä agendaa ajettavana vaan jokainen sai ajatella itse. Kiitos.”

”Konkreettiset ja käytännössä testatut ideat ja monipuolinen teoria tarjosivat ajateltavaa oman arvioinnin kehittämiseen.”

”Yksi parhaista kursseista, joita olen urani aikana käynyt, herätti paljon ajatuksia ja sai tarkastelemaan omia arviointikäytänteitä.”


Toivomme, että tämä sama tunnelma ja kokonaisuus välittyy osin myös blogimme kautta ja arvioinnista käytävä keskustelu lukioissa saa tukea ja virikkeitä materiaaleistamme.

Tervetuloa mukaan blogiimme! #lukioarviointi #arviointia


Voit seurata meitä FB:ssä tykkäämällä sivusta Lukioarviointi (Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri, osallistumalla keskusteluun FB-ryhmässä ”Lukioiden kehittyvä ja sähköistyvä arviointikulttuuri” tai seuraamalla #lukioarviointi’a Twitterissä. Tervetuloa mukaan myös somekanaviimme.


Marja Tamm


0 comments